Страницы

пятница, 25 декабря 2020 г.

Каковы преимущественно ценности атомов, из которых состоит наша галактика? Смерть, куда ни бросим взгляд: всё мёртво уже миллиарды лет. Только глупейшая глупость способна такое породить. Эта картина безысходности странным образом успокаивает меня.  

2 комментария:

  1. Що, якщо всі атоми й загалом частинки у галактиці раптом стануть гранично свідомими? Тоді зникне як старіння, так й народження, так й стабільність форм, так й самовідтворення структур: матиме місце лише невпинна творча еволюція, лише пізнання, любов й зміни. В таких умовах можливе існування без смерті, хоч й з точки зору малосвідомих істот настільки мінливе життя може здаватися гіршим за смерть. Але, на мою думку, вищезазначене буття є гранично щасливим, навіть вельми радісним й часом веселим.

    ОтветитьУдалить
  2. Глупота й зло призводить до конформізму, а люди складаються з частинок. Проте що таке конформність для частинок? Чого бажає конформна частинка? Звісно ж, бути як більшість. А більшість частинок у метагалактиці об'єднуються не в багатоклітинні організми, навіть не в зірки, а в мертвий холодний камінь чи в моторошну темну матерію. Тому відповідь очевидна: конформна частинка бажає, щоб згасли усі зірки й зникли усі форми одноклітинного чи багатоклітинного життя. Мабуть, це і є поясненням такої космологічної закономірності, як ентропія.

    ОтветитьУдалить