Страницы

среда, 27 декабря 2023 г.

"Росія може мати скільки завгодно ядерних валізок, але оскільки 500 млрд. доларів російської еліти лежить в наших банках, ви ще розберіться, чия це еліта. Ваша або вже наша?"

(с) Збі́ґнев Казі́меж Бжезінський

Поважаю Бжезінського, але він у цьому питанні частково помилився. Сьогодні Путін може спалити всю електроніку, наприклад, у Києві електромагнітним імпульсом (від ядерного вибуху над містом) без особливих наслідків для себе особисто (принаймні у перспективі найближчих років). Та й увесь Київ може спалити ядерними боєголовками, щоб залякати потенційних сепаратистів у сучасній російській імперії. Це гірка правда, але це правда, тому її краще визнати. Тим більше, що ситуація НЕ безвихідна. Путіна все ще можна корумпувати, переконавши його знищити ядерну зброю РФ: для цього навіть платити йому немає потреби, у нього й власних грошей достатньо. Потрібно лише дати йому можливість вкрадене багатство витрачати без необхідності працювати будь-ким: впевнений, Путін бажає цього найбільше. Все ще можна залякати Кремль перспективою застосування Україною радіологічної зброї – т.з. "брудних ядерних бомб". Все ще можна відкрити кордони і евакуювати хоча б частину населення. Все ще можна передати достатню кількість зброї ЗСУ (поставок 2023 року вистачило б для перемоги над окупантами, якщо б цю зброю передали у 2022 році). Але для цього головні медіа та університети мають визнати свої помилки, а вони цього не збираються зробити у найближчій перспективі. Саме з цим академічним лицемірством, цинізмом і божевіллям й боровся останні десятиліття інтегральний рух, але поки що не досягнув успіху.

1 комментарий:

  1. Every next day of Putin's dictatorship is extremely dangerous for humanity. It's better to kill him as soon as possible. We have already missed a lot of appropriate moments!

    ОтветитьУдалить